Kemi

pH beregning

29. februar 2012 af ansigtet (Slettet) - Niveau: A-niveau

min opgave lyder:

0,3203g diethylmalonsyre opløses i 20,0mL dest.vand, Der titreres med 0,200M NaOH

Mr=160,17g/mol

pKa1=2,10, pKa2=4,60, pKw=14,17

 

1. beregn pH i opløsningen før tilsætningen af NaOH ??

har fået den til 7,00 men det kan ikke være rigtigt... hjælp !! 

Vedhæftet fil: Opgaver2kl2012.pdf

Brugbart svar (0)

Svar #1
29. februar 2012 af mathon

før tilsætning af NaOH

                                  R(COOH)2   +   H2O   <--->   -OOC-R-COOH
                                                                                      amfolyt

   pH-beregning for en amfolyt:           


                                  pH = (1/2) · (pKa1 + pKa2) = (1/2) · (2,10 + 4,60) = 3,4


Skriv et svar til: pH beregning

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.