Matematik

hurtigt spørgsmål

29. februar 2012 af kway2high (Slettet) - Niveau: B-niveau

jeg kan virkelig ikke finde en regneregel der skulle hjælpe mig til at kunne integrere 8/x^2 .. 

 

Kan i hjælpe mig?


Brugbart svar (0)

Svar #1
29. februar 2012 af Andersen11 (Slettet)

Benyt, at 8/x2 = 8·x-2 , og benyt så den generelle regel

∫ a·xn dx = a·xn+1/(n+1) + k , n ≠ -1


Brugbart svar (0)

Svar #2
29. februar 2012 af Erik Morsing (Slettet)

Hvis du skriver den som 8*x-2, så kan du


Svar #3
29. februar 2012 af kway2high (Slettet)

hvad kalder du den regneregel ? a/b^x = a*b^-x ?

 


Brugbart svar (0)

Svar #4
29. februar 2012 af Andersen11 (Slettet)

#3

Det er en af potensregnereglerne, at a-n = 1 / an .


Svar #5
29. februar 2012 af kway2high (Slettet)

ahh okay, tusind tak for hjælpen


Brugbart svar (0)

Svar #6
29. februar 2012 af Erik Morsing (Slettet)

Kenneth, prøv at bruge symbolerne oppe på bjælken her. Det bliver meget pænere. Fo eksempel i stedet for x^2, så skriv x2 ved at trykke på den tilsvarende knap. Du skal bare trykke væk igen med det samme.


Skriv et svar til: hurtigt spørgsmål

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.