Matematik

Lineær funktion

29. februar 2012 af MariaDahl (Slettet)

Bestem en forskrift for den lineære funktion, der bedst beskriver p som funktion af f.
Benyt modellen til at angive p, når t = 35
Bestem derefter den temperatur t, der svarer til p = 0

y = ax + b
p(t) = at + b
p(t) = 1.38356t + 2.86986

p(t) = 1.38356*35 + 2.86986
p(35) = 48.4246 + 2.86986

0 = 1.38356t + 2.86986
-2.86986 = 1.38356t
t=((−2.86986)/(1.38356)) =2.0742577119

har jeg gjort det rigtigt?


Brugbart svar (0)

Svar #1
29. februar 2012 af mette48 (Slettet)

Det er umuligt at afgøre om det er rigtigt, når du kun viser resultaterne.

Hele opgaveteksten er nødvendig


Brugbart svar (0)

Svar #2
29. februar 2012 af nielsenHTX

hvordan har du fundet p(t)??

men hvis p(t) er rigtigt så ser resten fint ud, men hvad er 48.4246 + 2.86986 lig med?


Svar #3
29. februar 2012 af MariaDahl (Slettet)

#2

Benyt modellen til at angive p, når t = 35

Jeg indsatte 35 på t'ets plads, og fik så 48.4246 ud af det.


Brugbart svar (0)

Svar #4
29. februar 2012 af nielsenHTX

#3 nå så tager jeg #2 tilbage... var måske lidt uklart

p(35)=1.38356*35 + 2.86986=51.29   altså ikke bare 48.4246


Svar #5
29. februar 2012 af MariaDahl (Slettet)

Så jeg skal pluse dem??

 


Brugbart svar (0)

Svar #6
29. februar 2012 af Andersen11 (Slettet)

#5

Det har du jo selv skrevet i #0

p(35) = 48.4246 + 2.86986

Udregn, hvad du selv skriver.


Svar #7
29. februar 2012 af MariaDahl (Slettet)

ok. var bare usikker.


Skriv et svar til: Lineær funktion

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.