Fysik

Ohms 2. lov - haster !

03. marts 2012 af Youareyouandiami (Slettet)

Jeg har måleresultater fra et forsøg, hvor jeg har I (strøm), Ry, samt Upol.

Hvordan undersøger man om elementet opfylder Ohms 2.lov for en spændingskilde?


Brugbart svar (0)

Svar #1
03. marts 2012 af Salihu (Slettet)

hvis der er sammenhængen

Upol = Ry*I

og hvis

Upol = ? (elektromagnetisk kraft), når I = 0

da opfylder elementet Ohms 2. lov


Svar #2
04. marts 2012 af Youareyouandiami (Slettet)

Vil du se det vedhæftede. Det er mine resultater med beregnet effekt og elektromotorisk kraft. Kan du udfra det fortælle mig om det er opfyldt?

Vedhæftet fil:Ry.docx

Brugbart svar (0)

Svar #3
04. marts 2012 af peter lind

Du roder da vist noget med enhederne. Hvis du ikke gør det er dine resultater helt forkerte. Med hensyn til kontrol af Ohms lov lav en kollonne med beregnet I*Ry ved siden af kolonnen med polspændning. Hvis de resultater er ens indenfor måleusikkerheden har du bekræftet at Ohms lov holder.


Skriv et svar til: Ohms 2. lov - haster !

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.