Matematik

Hvis d < 0

04. marts 2012 af CeciliaBech (Slettet) - Niveau: B-niveau

Jeg sidder og skal finde monotoniforholdene for f 

f(x)=x3-3x2-9x

Jg har fundet f'(x)

f'(x)=3x2-6x-9

og ville så finde, hvor parablen skærer på x-aksen ved at finde diskriminanten, men d = -72 og er derfor < 0  

 

Mit spørgsmål lyder:

Hvis d < 0 kan man så godt finde monotoniforholdene?


Brugbart svar (1)

Svar #1
04. marts 2012 af peter lind

Hvis diskriminanten bliver negativ betyder det at funktionen er monoton. Diskriminanten bliver bare ikke negativ. Du har muligvis en fortegnsfejl


Brugbart svar (1)

Svar #2
04. marts 2012 af Ecc0 (Slettet)


Brugbart svar (1)

Svar #3
04. marts 2012 af Anxyous (Slettet)

d = 144. Du har fortegnsfejl ved c.


Brugbart svar (1)

Svar #4
04. marts 2012 af SuneChr

# 0  I  2.gr. ligningen  ax2 + bx + c = 0  kan diskriminanten aldrig blive negativ, hvis a og c har forskelligt fortegn.


Svar #5
04. marts 2012 af CeciliaBech (Slettet)

# 3. Jeg kan virkelig ikke se, hvor jeg har lavet en fortegnsfejl. Det kan også være, at jeg bare har stirret mig blind på det, men jeg kan virkelig ikke se, hvad jeg har regnet forkert. Er du sød at vise, hvordan du fik d til at være 144. 

 


Brugbart svar (1)

Svar #6
04. marts 2012 af Anxyous (Slettet)

#5:

d = b2 - 4ac = (-6)2 - 4*3*(-9) = 36 - (-108) = 144.


Svar #7
04. marts 2012 af CeciliaBech (Slettet)

Vi er enige om, at

f'(x)=3x2-6x-9

så skal jeg løse f'(x)=0

Dvs. 3x2-6x-9=0                  ax2+bx+c=0

Så skal jeg finde diskriminanten   d=b2-4ac      

d=62-(4*3*9)

d=36-108= -72

d<0 

Jeg kan virkelig ikke se, hvor jeg har regnet forkert, men jeg ved det er forkert ellers ville jeg ikke blive bedt om at bestemme monotoniforholdene for f

Kan nogen fortælle mig, hvor jeg har regnet forkert?

 


Svar #8
04. marts 2012 af CeciliaBech (Slettet)

#6 Jeg kan godt se det nu. Hold fast, hvor en dum regnefejl. Tror virkelig jeg har stirret mig blind på opgaven, men tak for hjælpen :)


Skriv et svar til: Hvis d < 0

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.