Fysik

termodynamic se opg og resultater

05. marts 2012 af natasjah (Slettet)

Mrs Smith wants to prepare soup for the family’s dinner and therefore she takes a block of soup out of the refrigerator (msoup = 2 kg, trefrigerator = -18°C). She drops the block of soup into an aluminium pot (mAl pot = 0.75 kg, tstart,,Al pot = 22°C) and heat it up to 80°C on an iron hot plate (mFe hot plate = 0.60 kg, tstart, Fe hot plate = 22 °C). You may assume that the soup has the same thermodynamic properties as H2O.


1. Calculate the time required in order to reach the final temperature (tfinal = 80 °C) for the entire system when the heat exchange rate of the hotplate is 2.5 kW. (no heat is lost to the surroundings)

m = cp * (tend-t, start)

2 kg (soup) * 2,10J/kg°C * 18°C = 75,6 kj

mAL pot0,75kg  * 9,00 j/kg°C *(80-22)= 391,5kj

 

4,186kj/kgC * 2 kg * 80 = 669,76

333 *2 kg

0,750 kg  0,9kgj/kg * 58 = 39,15

Hot plate 

mFe Hotplate 0,60 kg * 58° * 0,450(Iron) = 15,66 kj

Total= 1857,67 kj

1857 / 25 W = 74,28 / 60 = 1,238

772,2 / 2,5 = 308 sec.


Brugbart svar (0)

Svar #1
05. marts 2012 af Andersen11 (Slettet)

Suppen skal først varmes op fra -18C til 0C. Suppen skal dernæst smeltes, og den smeltede suppe skal så varmes op fra 0C til 80C. Gryden skal opvarmes fra 22C til 80C, og varmepladen skal opvarmes fra 22C til 80C. Beregn først den samlede energimængde. Hvis du havde forklaret din fremgangsmåde, ville det være lettere at se, om alle bidragene var medtaget. Angiv beregnede størrelser med enhed.


Svar #2
05. marts 2012 af natasjah (Slettet)

ok. 

 

Tak for hjælpen 


Skriv et svar til: termodynamic se opg og resultater

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.