Fysik

meget enkelt fysik for dem der kan finde ud af det :) please help me

07. marts 2012 af nanamusen (Slettet) - Niveau: C-niveau

Halløjsa, jeg har en fysik aflevering hvor der er vedhæftet nogle opgaver som omhandler Hubbelslov og hubbletiden.

opgaverne er afhængige af hinanden og jeg har lavet opgave 3,a men 3,b er den der kniber!

 

Den lyder så ledes:

Vi ser på 2 galakser, hvis hastigheder bort fra os antages at være hhv. 1000 km/s og 3000 km/s

a) brug hubbles lov tli at bestemme de to galaksers afstande fra os

Det har jeg gjort og resultatet for galakse 1 altså den der er på 1000 km/s = 45,5 og resultat for galakse 2 = 136,36

 

Opgave b lyder nu på :

Gå ud fra de to galaksers hastigheder ikke har ændret sig i tidens løb

b) Hvornår havde de da afstanden nul fra os?

 

Jeg har ingen idé om hvad man skal gøre, er der please ikke en der kan hjælpe mig?

Mvh Nanna


Brugbart svar (1)

Svar #1
07. marts 2012 af Andersen11 (Slettet)

Galaksernes afstande skal angives med en enhed.

b) Beregn, hvor lang tid hver galakse skal benytte for at tilbagelægge sin afstand fra os med den aktuelle hastighed. Benyt

v = Δs / Δt

og beregn Δt .


Svar #2
07. marts 2012 af nanamusen (Slettet)

Hvad er Δs ??

Ja undskyld men er virkelig dårlig til Fysik og matematik hihi


Brugbart svar (1)

Svar #3
07. marts 2012 af mathon

    1 Mpc = 3,26·106 lysår = 3,08413·1019 km

     1000 km/s =  3,15569·1010 km/år        

  t = s / v = (45,5 Mpc) / (1000 km/s) = (45,5·(3,08413·1019 km)) / (3,15569·1010 km/år) = 44,5·109 år =

                                                                                                                                                  44,5 mia år

 

     3000 km/s =  9,46708·1010 km/år        

  t = s / v = (136,36 Mpc) / (3000 km/s) = (136,36·(3,08413·1019 km)) / (9,46708·1010 km/år) = 44,5·109 år =

                                                                                                                                                     44,5 mia år


Svar #4
07. marts 2012 af nanamusen (Slettet)

Wauw det er noget af et regnestykke, havde jeg aldrig kunne have regnet ud. tusinde tak for hjælpen. Må være dejligt at være så god til det :)


Skriv et svar til: meget enkelt fysik for dem der kan finde ud af det :) please help me

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.