Matematik

Hjælp! Reducér udtrykket.

07. marts 2012 af Julie017 (Slettet)

(S-T)(S+T)-(S+T)^2+ST


Brugbart svar (0)

Svar #1
07. marts 2012 af Andersen11 (Slettet)

Benyt de kendte kvadratsætninger til at regne parenteserne ud, og reducer så.


Svar #2
07. marts 2012 af Julie017 (Slettet)

Hvilke kvadratsætninger? :-) 


Brugbart svar (0)

Svar #3
07. marts 2012 af Andersen11 (Slettet)

#2

Right. :-(    

De kvadratsætninger, som du forventes at have lært i folkeskolen

(a+b)2 = a2 + b2 + 2ab

(a+b)(a-b) = a2 - b2


Svar #4
07. marts 2012 af Julie017 (Slettet)

Tak. Dem har jeg ikke lært i folkeskolen. 


Brugbart svar (0)

Svar #5
07. marts 2012 af Andersen11 (Slettet)

#4

Så må du jo starte med at repetere, hvad du burde have lært i folkeskolen.


Brugbart svar (1)

Svar #6
07. marts 2012 af imsocoollike (Slettet)

#5 Is på! Det er et åbent forum hvor man kan spørge og få svar.. Jeg lærte sgu også først kvadratsætningerne da jeg startede i gymnasiet.


Brugbart svar (0)

Svar #7
07. marts 2012 af Andersen11 (Slettet)

#6

Og svar er der jo også givet i #3.

Man kan jo så kun konkludere, at det må stå meget sørgeligt til med matematikundervisningen i folkeskolen, hvis det gælder generelt for elever, der går ud af folkeskolen, som du beskriver det her.


Brugbart svar (1)

Svar #8
08. marts 2012 af Andersen11 (Slettet)

Man kan også klare sig igennem uden kvadratsætningerne:

(S-T)(S+T) -(S+T)2 +ST = (S+T)·(S-T -(S+T)) + ST

                                           = (S+T)·(S-T -S-T) + ST

                                           = (S+T)·(-2T) + ST

                                           = T·(S -2(S+T))

                                           = T·(-S-2T)

                                           = -ST -2T2


Skriv et svar til: Hjælp! Reducér udtrykket.

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.