Matematik

Differentiation af sinus funktion

07. marts 2012 af Glans (Slettet) - Niveau: B-niveau

hej, jeg prøver at forstå et sinus bevis ved hjælp af tretrinsreglen.

Jeg forstår ikke hvordan de kommer fra sin(x+h)-sin(x)=sin(x)*cos(h)+cos(x)*sin(h)-sin(x)

sin(x)*(cox(h)-1+cos(x)*sin(h)

Dette omkrives ved at sin(x) optræder i to led og der kan sættes uden for parentes. men hvor får de -1 fra?


Brugbart svar (1)

Svar #1
07. marts 2012 af Andersen11 (Slettet)

Man har, ved brug af additionsformlerne for sinus, at

sin(x+h) - sin(x) = sin(x)·cos(h) + cos(x)·sin(h) - sin(x)     .... første og sidste led indeholder sin(x),
                                                                                                      der sættes udenfor

                             = sin(x)·(cos(h) - 1) + cos(x)·sin(h)

-1 kommer jo fra -sin(x) = -1·sin(x) .


Skriv et svar til: Differentiation af sinus funktion

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.