Matematik

Betydning

09. marts 2012 af YesMe - Niveau: A-niveau

http://primes.utm.edu/gifs/zetafun1.gif

Hvad betyder "hypotese" ? Eller altså, hvad bruger man det til? Jeg elsker denne formel, jeg føler at jeg godt kan forstå det. Men, er denne formel ikke bevist herunder:

Hvordan kan det forstås, at det skal bevises, når det allerede er gjort på den øverste formel?

 


Brugbart svar (1)

Svar #1
09. marts 2012 af Andersen11 (Slettet)

Det er definitionen for Riemann's Zetafunktion. Der er intet bevist her. I den første linie ser man to forskellige skrivemåder for den uendelige række. I den anden linie skrives rækken blot i en mere stenografisk form, hvor grænserne for n er udeladt.


Svar #2
10. marts 2012 af YesMe

#1

Okay, men hvordan kan man sige, at det er sådan, som det skal være uden det er bevist endnu? Har Riemann måske bevist det uden det blev kendt? Ligesom Fermats sidste sætning?


Brugbart svar (1)

Svar #3
10. marts 2012 af Andersen11 (Slettet)

#2

Hvad er det, du vil bevise? Der er tale om en række ∑n=1 1/ns , om hvilken man kan vise, at den er konvergent for visse komplekse værdier af s. Sumfunktionen kaldes så ζ(s) . Er det beviset for konvergensen, du søger? 


Brugbart svar (1)

Svar #4
10. marts 2012 af Andersen11 (Slettet)

#2

Måske tænker du på Riemann's hypotese om Zetafunktionen? Hypotesen postulerer, at alle ikke-trivielle nulpunkter for ζ(s) i den komplekse talplan har realdel (1/2) . De trvielle nulpunkter skal her forstås som de negative lige heltal. Riemann's hypotese blev fremsat af Bernhard Riemann i 1859 og er endnu ikke blevet bevist.


Skriv et svar til: Betydning

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.