Kemi

Kemi opgaver

10. marts 2012 af MaleneLar (Slettet) - Niveau: B-niveau

Hej.

Ville høre om der var nogle der kunne hjælpe med disse tre spørgsmål:

1) Brug figur 2 til at vise, at steady state initialhastigheden v er 59,5 uM/min i forsøg 5.

2) Vis at Vmax kan estimeres til 71,9 ?M/min. Samt bestem KM.

3) Antag at savinase kun har ét reaktivt center således at [E] = [E]T. Bestem enzymets

katalytiske kapacitet (kcat). Resultatet angives i 1/sek.

 

Et link til opgave beskrivelsen:

http://www.emu.dk/gym/fag/bt/inspiration/materialer-download/dokumenter/opgaver/tidl_forsoeg/smaa/6_savinase.pdf

 

Jeg ved virkelig ikke, hvordan jeg skal komme i gang med dem. 

På forhånd tak! 

 

 


Brugbart svar (0)

Svar #1
10. marts 2012 af exutu (Slettet)

Lad os starte med 1:
 Først aflæser du et punkt og udregner hældningen:

v(A/t)=0.6125A/1min=0,6125 A/min

Nu skal vi dog omregne med lambert beers lov:

A=C*l*e

e har du opgivet i teksten til 10500 L/(mol*cm) (i princippet gange A)

Derved kan v udregnes i (C/t):

v(C/t)=(0,6125 A/min)/(10500 (A*L)/(mol*cm)*1cm)=58,33 * 10^-6 M/min = 58,33 µM/min hvilket svarer til deres 59,5 µM/min (jeg har nok bare været dårlig til at aflæse).
Sig til hvis der er noget du ikke forstår

 

2:

Vmax er den værdi hvor selvom der tilføres mere substrat øges hastigheden ikke (altså den hastighed). Km er den substrat koncentration hvor ½*vmax hastighed er opnået

3:

Kcat bestemmes ved formel:

v=kcat*[Et]*[S]/(Km+[S])


Svar #2
10. marts 2012 af MaleneLar (Slettet)

Jeg forstår godt opgave 1 nu. Super godt forklaret! :D

Men jeg har stadig svært ved at forstå opgave 2. :/

 

 


Brugbart svar (0)

Svar #3
10. marts 2012 af exutu (Slettet)

Hvilken del? Vmax eller Km (eller begge dele?)?


Svar #4
10. marts 2012 af MaleneLar (Slettet)

Begge dele. .


Brugbart svar (0)

Svar #5
10. marts 2012 af exutu (Slettet)

Ok lad os starte med vmax. Hvis vi tager hastigheden ved evig høj substrat koncentration (hvis du var uendelig langt ude af x-alsen), har vi Vmax. Du behøver dog ikke gå så langt ud da kurven topper og stopper forholdsvis tidligt. Prøv at se følgende billede: http://depts.washington.edu/wmatkins/kinetics/mm1.gif


Svar #6
10. marts 2012 af MaleneLar (Slettet)

Okay, så langt er jeg vidst med, men hvordan kan jeg så vise, at Vmax kan estimeres.. (:


Brugbart svar (0)

Svar #7
10. marts 2012 af exutu (Slettet)

Du går ind og forlængere kurven (på papir eller i hovedet) og vurderer derved hvad du forventer den bliver. Ellers kan du udregne den:

v=vmax*[S]/(Km+ [S])

Edit: Nej undskyld det kan du ikke for du har ikke Km så du bliver nødt til at estimere per øjemål eller lave en regression (som jeg ikke tror er meningen i opgaven)

 

 


Svar #8
10. marts 2012 af MaleneLar (Slettet)

Mm, så Vmax kunne for eksempel være 75. 


Brugbart svar (0)

Svar #9
10. marts 2012 af exutu (Slettet)

Jeg ville sige det er højt sat men det er altid en vurderingssag. Jeg ville nok sige den var 70.

Ved regressionsanalyse (lineweaver burke plot) får jeg følgende værdier:

Vmax=71,942 µM/min

Km= 0,40 mM


Svar #10
10. marts 2012 af MaleneLar (Slettet)

Wow, det er noget bøvl. Jeg kan faktisk godt se hvis jeg tegner en graf på et papir, hvad Km og Vmax er. Men lige at regne det eller at kunne vise, hvordan jeg får det er lidt svære. ;p


Brugbart svar (0)

Svar #11
10. marts 2012 af exutu (Slettet)

Ja. Hvis det er besværligt så lav et lineweaver burke plot.

Her plottes 1/v (y-akse) mod 1/[S] (x-akse). Her er skæring med x-akse= |1/Km| og skæring med y-akse= 1/Vmax (under en liniær regression)


Skriv et svar til: Kemi opgaver

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.