Matematik

areal spørgsmål

10. marts 2012 af Dawnstar (Slettet) - Niveau: Universitet/Videregående

Jeg er bare gået totalt kold i følgende opgave:

Uled følgende:

a(n)= (3V(4π)1⁄2)2⁄3 * n-2 ⁄3

når vi ved at

a=4πr2

og r(n) = (3V/4π )1⁄3 * n-1⁄3 

jeg vil umidbart sætte vores oplysninger sammen så vi får at:

a(n) = 4π((3V/4π)1⁄3 n^-1⁄3) )2

men så er det jeg går kold hvordan kommer jeg videre?

 

På forhånd tak :)


Brugbart svar (2)

Svar #1
10. marts 2012 af mette48 (Slettet)

a=4πr2

og r(n) = (3V/4π )1⁄3 * n-1⁄3

a(n)=4π* ((3V/4π )1⁄3 * n-1⁄3)2 =

4π * (3V/4π )1⁄3*2 * n-1⁄3*2 =

4π * (3V/4π )2/3 * n-2/3                                              ( 4π =( 4π)3/2)2/3

((4π)3/23V/4π )2/3 * n-2/3                                           (4π)3/2/4π=(4π)3/2-1 =(4π)1/2

(3V*(4π)1/2*n-2/3


Svar #2
10. marts 2012 af Dawnstar (Slettet)

mange mange mange tak :)


Skriv et svar til: areal spørgsmål

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.