Matematik

skæring ml. linjer

11. marts 2012 af Marrihansen (Slettet) - Niveau: B-niveau

Kan ikke huske hvordan det var at vi omskrev m, hvordan inddrager vi t i ligningen for m og løser skæringen.

opgaven løses uden hjælpe midler.

Vedhæftet fil: 5.png

Brugbart svar (0)

Svar #1
12. marts 2012 af Andersen11 (Slettet)

Indsæt x og y fra linien l's parameterfremstilling i ligningen for m. Dette giver en ligning for parameterværdi t for skæringspunktet. Denne parameterværdi indsættes så i linien l's parameterfremstilling til beregning af skæringspunktets koordinater.


Brugbart svar (0)

Svar #2
12. marts 2012 af mathon

da
         skæring jo betyder, at skæringspunktets koordinater
         skal opfylde

                               både
                                             x = 2t
                                             y = -1+4t             og             x + y - 2 = 0

hvilket kun er tilfældet

                               når
                                                 2t + (-1+4t) - 2 = 0

hvilket er indholdet i svar #1
skrevet i detaljer
                                             

når t er beregnet,
kan skæringspunktets
koordinater beregnes
af

                               x = 2·t
                               y = -1+4·t

    

                          


Svar #3
12. marts 2012 af Marrihansen (Slettet)

Kan ikke rigtig se hvordan jeg finder scæringskoordinaterne


Brugbart svar (0)

Svar #4
12. marts 2012 af mathon


                                      2t + (-1+4t) - 2 = 0

                                      2t -1 + 4t - 2 = 0

                                      6t  - 3 = 0

                                      2t -1 = 0

                                      t = 1/2


Svar #5
12. marts 2012 af Marrihansen (Slettet)

sætter du så bare t ind på t's plads?

x = 2·t = 2*0,5 = 1
y = -1+4·t = -1+4*0,5 = -1+2 = 1

Skræingsunktet er vel så (1,1)? am i right?


Brugbart svar (0)

Svar #6
12. marts 2012 af Andersen11 (Slettet)

#5

Ja. Man indsætter den fundne parameterværdi for skæringspunktet i parameterfremstillingen for linien, hvorved man beregner skæringspunktets koordinater.

Gør prøve ved at indsætte skæringspunktets koordinater i den anden linies ligning.


Skriv et svar til: skæring ml. linjer

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.