Fysik

helmholtz energi

12. marts 2012 af zezima (Slettet) - Niveau: Universitet/Videregående

Er den energi du skal tilføre et system minus den energi man kan få gratis af omgivelserne ved temperatur T:
 

F = U - TS
 

Jeg har lidt svært ved at forstå, hvorfor TΔS er den varme man kan få af omgivelserne. Lad os sige, at entropien stiger for en reaktion. Hvorfor er det så, at der kan komme ekstra varme ind? Falder temperaturen ved dannelse af mere entropi? 

Jeg ved godt, at 1/T = ∂S/∂U, og at ΔS = Q/T, men jeg kan ikke få det til at passe rent forståelsesmæssigt, hvorfor der kan flyde ekstra varme ind..


Brugbart svar (2)

Svar #1
13. marts 2012 af Erik Morsing (Slettet)

Det er en mega lang forklaring, der vil fylde to A4 sider at pinde ud, men tænk på, at det gælde kun for reversible processer


Skriv et svar til: helmholtz energi

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.