Matematik

Differentiation af sammensatte funktioner

14. marts 2012 af Ewolver (Slettet) - Niveau: A-niveau

Hvad skal man bruge til at differentiere følgende funktioner?:

f(x) = Cos(x)*Sin(x)

f(x)=(3x+3)^2

f(x)=4Cos(8x)

f(x)=cos^2(x)

F(x)=1+3tan(2+2x)

Jeg mener uden brug af cas-værktøj, hvad er det for nogle regneregler man skal bruge?


Brugbart svar (1)

Svar #1
14. marts 2012 af Erik Morsing (Slettet)

1) løs den som et produkt

2) sammensat funktion, sæt u=3x+3

3)sammensat funktion, sæt u=8x

4) cos(x)*cos(x)

5) sæt u=2+2x

læs om sammensatte funktioner


Svar #2
14. marts 2012 af Ewolver (Slettet)

1) Hvad mener du med som et produkt?

2) Sættes lig med U ? der står ikke noget i bogen om at det skal sættes lig med u :) Altså der er noget der hedder den indre og den ydre funktion. Den indre funktion må være (3x+3), mens den ydre funktion så må være y^2.

Er det korrekt hvis jeg siger at f(g(x)) = (3x+3)^2, og at f(g(x))' = (3x+3)^2' = 18(x+1)?? :) 

 

Og hvorfor kommer der opgaver, der ikke er sammesatte funktioner, når det lige netop er det man har læst om?


Svar #3
14. marts 2012 af Ewolver (Slettet)

http://www.youtube.com/watch?v=x_S_GV7XlY8 Har forstået det nu :)


Brugbart svar (1)

Svar #4
14. marts 2012 af Erik Morsing (Slettet)

1) (f*g)' = f'g +fg'

2 2*u*du/dx = 2*(3x+3)*3 =

3) 4cos(u) giver, når u=f(x) differentieret -4sin(u)*du/dx = -4sin(8x)*8

nu kan du selv finde ud af nr. 4


Svar #5
15. marts 2012 af Ewolver (Slettet)

Ok tak for hjælpen :) 

 

Jeg har en sammensat funktion her: 

x/0,05x^2-0,75x+9.

Hvad er den indre og den ydre funktion i denne?


Brugbart svar (1)

Svar #6
15. marts 2012 af Erik Morsing (Slettet)

Der er ikke noget sammensat ved den, skriv den som x*½x-2-0,75x+9, og brug reglen an*am=an+m. Hvis derimod alt det, der står efter brøkstregen hører nede under den, så differentierer du som en brøk. Du kan finde det hele i din bog


Skriv et svar til: Differentiation af sammensatte funktioner

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.