Kemi

Opgave Kemi

14. marts 2012 af ano123 (Slettet)

Opgave 4
Stoffet methan og dibrom reagerer efter følgende reaktion:
CH4     +  3 Br2      →    CHBr3     +   3 HBr
Reaktionen er afstemt!
Der er 5,87 g CH4.
a) Beregn stofmængden af CH4
Moralmassen for C er 12,01
Moralmassen for H er 1,008 vi har 4 H’er
12,01 g/mol + (4*1,008 g/mol) = 16,0426
Stofmængde n=m/M
5,87/16,0426 = 0,366
b) Hvor stor en stofmængde Br2 skal der anvendes?
c) Hvor mange gram CHBr3 dannes der

 

Jeg har meget brug for hjælp til opgave b og c, da jeg er totalt på vild spor. :/ 

Tak på forhånd


Brugbart svar (0)

Svar #1
14. marts 2012 af Dulugtergrimt (Slettet)

Hvis reaktionen skal forløbe uden restprodukt, så skal der præcis 3 gange så meget Br2 til, som der er CH4. Overvej hvorfor.

Der dannes ikke mere CHBr3 end der er, eksempelvis, C'er til. Dermed må n(CH4) = n(CHBr3), og dermed kan du beregne massen m.


Skriv et svar til: Opgave Kemi

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.