Matematik

alternativ måde at udlede halveringskonstanten

15. marts 2012 af fafdsafasd (Slettet) - Niveau: C-niveau

Jeg sidder med en opgave, hvori jeg skal udlede halveringskonstanten. Den eneste information der udlveres er vedhæftede graf. Den mest udmiddelbare løsning jeg kan tænke mig til, er

              log(0.5)/log(a), hvoraf a = (y2)/(y1)(1)/x2-x1)

 

Problemet er bare, at den selvfølgelig indeholder den fejlmargin, at grafen visuelt skal aflæses. Dertil kan jeg dog ikke se hvordan det skulle være muligt, at udlede halveringskonstanten uden en visuel aflæsning af grafen? Er det ligegyldigt, og skal jeg bare anvende, mit forslag, og dertil skrive, er der selvfølgelig kan forekomme fejl, da punkterne kom fremkom ved aflæsning?


Brugbart svar (0)

Svar #1
15. marts 2012 af Andreww (Slettet)

P(1,11) og Q(3,7) - Det lader til at de passer ganske udemærket (Men, du har ret. Der vil naturligvis være en hvis fejlprocent ved aflæsning - selvom den er marginal her)


Svar #2
15. marts 2012 af fafdsafasd (Slettet)

Så det er altså bare, at foretage udregningen som jeg illustrerede i #1, og dertil skrive, at der kan forekomme fejl ved aflæsningen?


Brugbart svar (0)

Svar #3
15. marts 2012 af Andreww (Slettet)

Lige nøjagtigt. Anderledes kan det ikke være.


Svar #4
15. marts 2012 af fafdsafasd (Slettet)

Perfekt. Jeg siger tak for hjælpen


Brugbart svar (0)

Svar #5
26. april 2012 af Andersen11 (Slettet)

Det er lettere at bruge punkterne (0 ; 14,0) og (3 ; 7,0) . Man ser jo heraf uden yderligere udregning, at halveringskonstanten er 3,0 .


Brugbart svar (0)

Svar #6
27. april 2012 af mathon

din tankegang
gennemført

                                   log(1/2) / log(a) = X½
hvoraf
                                   (1/X½)·log(1/2) = log(a)

                                   log((1/2)1/X½) = log(a)

                                   (1/2)1/X½ = a
 

men den konkrete opgave overrules her
af det indlysende nemme
anvist af Andersen11 i #5


Skriv et svar til: alternativ måde at udlede halveringskonstanten

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.