Matematik

Haste spørgsmål.

16. marts 2012 af julian1 (Slettet) - Niveau: B-niveau

Begrund, hvilke af funktionerne g(x) = 0,34*1,27^x, h(x) = 3,41*0,72^x og k(x) = 7,2*4,2^x,
Der er voksende, og bestem en forskrift for den eksponentielt voksende funktion f, der har vækstrate 20%, og for hvilken f(0) = 10.


Jeg ved ikke hvordan jeg skal løse denne opgave. hjælp :) ! 

 

på forhånd tak 


Brugbart svar (0)

Svar #1
16. marts 2012 af Andersen11 (Slettet)

En eksponentiel funktion f(x) = b·ax (hvor b > 0) er voksende, hvis a > 1 og aftagende, hvis 0 < a < 1 .

Den sidste funktion er f(x) = 10 · 1,20x


Svar #2
16. marts 2012 af julian1 (Slettet)

kan du vise mig hvordan jeg skal aflevere den til min lære med ? udregninger ? er stået helt af på den desværre. mange tak ind til videre. 


Brugbart svar (0)

Svar #3
16. marts 2012 af Andersen11 (Slettet)

#2

Anvend oplysningen i 1. linie i #1 på de tre funktioner og drag selv dine konklusioner. Det drejer sig om at aflæse værdien af a for hver funktion og så afgøre, om 0 < a < 1 , eller a > 1 .


Brugbart svar (0)

Svar #4
16. marts 2012 af Salihu (Slettet)

Når noget vokser med en procentdel, skal du først regne det om til relativ tilvækst r

r = p%/100% = 20%/100% = 0,2

hverefter er fremskrivningsfaktoren a, som indgår i en eksponentiel funktion, defineret ved

a = 1 + r = 1+0,2 = 1,2

Nu mangler du b i formlen. b er begyndelsesværdien for din funktion, dvs. det den værdi f(x) er lig med, når x = 0

i teksten står der f(0) = 10 - derfor er b = 10

så sættes tallene bare ind i formlen for eksponentiel funktion


Svar #5
16. marts 2012 af julian1 (Slettet)

er det så ikke kun h(x)=3,41*0,72^x der er ekspotentil voksende, da a er større end 1 og a er mindre end en men ikke mindre end nul ! :) ? 

 

mange tak for hjælpen 


Brugbart svar (0)

Svar #6
16. marts 2012 af Salihu (Slettet)

du mener vel aftagende...


Brugbart svar (0)

Svar #7
16. marts 2012 af Krabasken (Slettet)

- Så slap du helt for at tænke  ;-)


Svar #8
16. marts 2012 af julian1 (Slettet)

hvorfor er den aftagende ? :O


Brugbart svar (0)

Svar #9
16. marts 2012 af Andersen11 (Slettet)

#8

Fordi a = 0,72 , og 0 < 0,72 < 1 .


Svar #10
16. marts 2012 af julian1 (Slettet)

nu gir det mening :)!  mange tak 


Skriv et svar til: Haste spørgsmål.

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.