Matematik

Radius af kugleafsnit

20. marts 2012 af Anderzen (Slettet) - Niveau: A-niveau

Hvordan finder man radius af et kugleafsnit?

jeg har følgende:

Højden = 1.5 m
Længde = 10 m

Jeg skal så bestemme radius i den kugle der danner kugleafsnittet, men hvordan? 


Brugbart svar (1)

Svar #1
20. marts 2012 af PeterValberg

løs ligningen:

r2 = (r - 1,5)2 + 52

 

- - -

mvh.

Peter Valberg
(YouTube)


Brugbart svar (0)

Svar #2
20. marts 2012 af mathon

                                               r = (4p2 + k2) / (8p)

 

  r er radius
  p er pilhøjden
  k er korden

 

...........
af
      (r-p)2 + (k/2)2 = r2


Svar #3
20. marts 2012 af Anderzen (Slettet)

5^2 (R-1,5)^2=R^2

25 + 2,25-2*1,5=R^2

R^2 = 24,25 

hvordan får jeg så det lavet om til radius? :)

 


Brugbart svar (0)

Svar #4
20. marts 2012 af mathon

                            r = (4·(1,5 m)2 + (10 m)2) / (8·(1,5 m))


Brugbart svar (1)

Svar #5
20. marts 2012 af PeterValberg

#3 med kvadratroden 

- - -

mvh.

Peter Valberg
(YouTube)


Brugbart svar (0)

Svar #6
20. marts 2012 af mathon

regn nu rigtigt
                                
                                    r2 = (r-p)2 + (k/2)2

                                    r2 = r2 -2pr + p2 + (k/2)2

                                    2pr = p2 + (k/2)2

                                    2·1,5·r = 1,52 + 52

                                    3·r = 2,25 + 25 = 27,25

                                    r = 27,25 / 3

                                    r = 9,08

                                  


Skriv et svar til: Radius af kugleafsnit

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.