Matematik

Bestem vinkler og median

24. marts 2012 af J,WJ (Slettet)

Jeg sidder med en opgave som jeg ikke rigtig kan finde ud af.

Figuren viser en trekant ABC, hvor ∠A = 51°, |AB|= 4,50 og |BC|= 6,90.
a) Bestem vinkel C og vinkel B. 
b) Bestem længden af medianen ma.

Især b forstår jeg ikke

 

Tak på forhånd


Brugbart svar (2)

Svar #1
24. marts 2012 af peter lind

Du skal først og fremmest lave en tegning

a) Brug sinusrelationerne til at find C. Brug derefter at summen af vinklerne i en trekant er 180 º

b) Kald fodpunktet for medianen for D. Brug cosinusrelationerne på trekan ABD eller ACD


Brugbart svar (1)

Svar #2
24. marts 2012 af Andersen11 (Slettet)

a) Se svaret i den anden tråd, hvor der lige er kommet svar.

b) Efter at vinklerne B og C er bestemt, benyttes sinusrelationerne til at bestemme siden b. Medianen ma deler trekant ABC i to trekanter, hvor man i den ene nu kender vinkel C samt de to hosliggende sider |AC| og |BC|/2 . Medianen ma bestemmes derefter ved hjælp af en cosinusrelation.


Svar #3
24. marts 2012 af J,WJ (Slettet)

Hvordan lyder cosinusrelationen med de tal vi har fået oplyst?


Brugbart svar (1)

Svar #4
24. marts 2012 af peter lind

Du skal bruge de tal som du har beregnet i a. Du skal altså ikke alene bruge de opgivne tal


Svar #5
24. marts 2012 af J,WJ (Slettet)

Ok. Men i a har jeg beregnet vikel C = 30,453 grader og B = 98,547 grader. Hvordan kommer jeg så videre, er helt håbløs i den opgave


Brugbart svar (1)

Svar #6
24. marts 2012 af Andersen11 (Slettet)

#5

Læs forklaringen i #1 og #2 til b).


Svar #7
24. marts 2012 af J,WJ (Slettet)

Så jeg skal bruge sinusrelationen for at finde sidn b og cosinusrelationen for at finde medianen ma?

Hvordan vil den opstillede sinusrelation se ud... og det samme for cosinusrelationen? Har nemlig prøvet og det er ikke hvad facit listen fortæller


Brugbart svar (1)

Svar #8
24. marts 2012 af peter lind

Hvad har du gjort ? HAr du husket at stille dinlommeregner til at regne i grader ?


Svar #9
24. marts 2012 af J,WJ (Slettet)

Nej det tror jeg ikke den kan. I så fald ved jeg ikke hvordan


Brugbart svar (1)

Svar #10
24. marts 2012 af Andersen11 (Slettet)

#9

Pointen er måske, at i trekanten, hvor medianen er side, er den ene af siderne det halve af siden i den store trekant.


Svar #11
24. marts 2012 af J,WJ (Slettet)

Måske, måske. Jeg ved det virkelig ike


Svar #13
25. marts 2012 af J,WJ (Slettet)

Hvilke tal skal jeg bruge i cosinusrelationen så? For da jeg lavede den blev det ikke rigtigt.


Brugbart svar (1)

Svar #14
25. marts 2012 af Andersen11 (Slettet)

#13

Så vis os, hvad du har gjort.


Svar #15
25. marts 2012 af J,WJ (Slettet)

Har fået at vide det skulle give 6,06 men det får jeg det ikke til. Så vis lige hvordan du ville have gjordt


Brugbart svar (1)

Svar #16
25. marts 2012 af Andersen11 (Slettet)

#15

Hvis du forklarer, hvad du har gjort, kan vi hjælp dig med at finde, hvor du laver noget galt. Du ved jo allerede, hvad resultatet skal blive.


Svar #17
25. marts 2012 af J,WJ (Slettet)

Jeg har brugt cosinusrelationen med de oplyste tal jeg har.

Fx CosA = b^2 + c^2 - a^2 / 2 * b * c

8,78^2 + 4,50^2 - 6,90 / 2 * 8,78 * 4,50 = 96,74

Og sådan har jeg gjort med cosB samt cosC. Hvor har jeg gjort det forkert?


Svar #18
25. marts 2012 af J,WJ (Slettet)

A = 51

B = 98,55

C = 30,45

 

a = 6,90

b = 8,78

c = 4,50


Brugbart svar (1)

Svar #19
25. marts 2012 af Andersen11 (Slettet)

#17

Hvorfor vil du benytte cosinusrelationen for cos(A) til at beregne cos(A), når vinkel A er kendt? Spm a) blev l8st i en anden tråd

#18

Ja, det er korrekt.

I b) skal man beregne medianen ma . Benyt en cosinusrelation for en trekant, der har ma som side.


Skriv et svar til: Bestem vinkler og median

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.