Matematik

Uden hjælpemidler

25. marts 2012 af mathbj (Slettet) - Niveau: A-niveau

Hvis man har stamfunktionen 2x/ln2 må man så lave ln2 om til 1/2 (i forhold til at gå fra funktion til afledet funktion)?


Brugbart svar (0)

Svar #1
25. marts 2012 af peter lind

nej.


Svar #2
25. marts 2012 af mathbj (Slettet)

Det fandt jeg selv ud af ved at bruge cas, men uden cas, er der så nogen nem løsning?


Brugbart svar (0)

Svar #3
25. marts 2012 af nielsenHTX

#2

(2x/ln(x))'=(1/ln(x))*(2x)'=(ln(2)/ln(2))*2x=2x


Svar #4
25. marts 2012 af mathbj (Slettet)

Det er vist ikke nyttigt, for der er forskel på om jeg sætter a og b ind i 2x/ln2 eller 2x!


Svar #5
25. marts 2012 af mathbj (Slettet)

Jeg skal bruge stamfunktionen til at finde arealet, men vil prøve at gøre det uden cas.


Brugbart svar (0)

Svar #6
25. marts 2012 af nielsenHTX

#4 ??? selvfølgelig er 2x/ln2 ≠2x...

men (2x/ln2)'=2x


Svar #7
25. marts 2012 af mathbj (Slettet)

Problemet er at jeg skal indsætte a og b i stamfunktionen 2x/ln2, men uden cas, er det umiddelbart ikke til at se hvad ln2 er for et reelt tal og det skal jeg vide hvis jeg skal finde de indsatte værdier for a og b.

Jeg var vist lidt utydelig.


Brugbart svar (0)

Svar #8
25. marts 2012 af nielsenHTX

#7 uden CAS er svar som ln(2)*4 nok(og mere rigtigt).

desuden er ln(2)≠0.6931471806 men ln(2)≈0.6931471806 så et svar som

ln(2)*5 er meget bedre end 3.465735903


Svar #9
25. marts 2012 af mathbj (Slettet)

Sorry jeg er meget utydelig. Konkret, hvordan beregner jeg

22/ln2 uden cas?

 


Brugbart svar (0)

Svar #10
25. marts 2012 af peter lind

= 4/ln(2) Du kan godt aflevere svaret på den form


Svar #11
25. marts 2012 af mathbj (Slettet)

Okay. Tak for det.


Skriv et svar til: Uden hjælpemidler

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.