Matematik

Ligning til tangent?

25. marts 2012 af vista123 (Slettet)

hey, sidder og laver en matematik opgave, og er sådan set gået lidt i stå.

 

Opgaven lyder.

Gør rede for, at linjen y = x +4 er tangent til grafen for f(x) = -x^2 +5x

Kan nogen ikke nok skrive hele regnestykket simple op...

 


Brugbart svar (0)

Svar #1
25. marts 2012 af Andersen11 (Slettet)

Du har allerede opgaven kørende i denne tråd https://www.studieportalen.dk/Forums/Thread.aspx?id=1169896 , hvor du har fået svar. Der er ingen grund til at starte en ny tråd med det samme spørgsmål, Gå tilbage til den oprindelige tråd og fortsæt diskussionen der med uddybende spørgsmål.


Brugbart svar (0)

Svar #2
25. marts 2012 af NejTilSvampe

Vis at din linje y og din funktion f(x) skærer netop én gang.

Dvs. vis at ligningen y = f(x)  har netop én løsning.


Skriv et svar til: Ligning til tangent?

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.