Matematik

Aflæs d, ud fra en given parabel

25. marts 2012 af nann376b (Slettet) - Niveau: C-niveau

Hej alle! Er der nogen der ved hvordan man kan aflæse diskiminanten d, ud fra en parabel? Jeg ved godt at man kan udregne den, men har glemt hvordan man aflæser den? :)


Brugbart svar (1)

Svar #1
25. marts 2012 af Andersen11 (Slettet)

Man kan aflæse, om d > 0 , om d = 0, eller om d < 0 ud fra antallet af skæringspunkter med x-aksen.


Brugbart svar (1)

Svar #2
25. marts 2012 af Phenomenal (Slettet)

Hvis d>0 har parablen 2 skæringer med x-aksen, er d=0 har parablen ét skæringspunkt på x-aksen og er d<0 har parablen rører parablen ikke x-aksen.


Brugbart svar (1)

Svar #3
25. marts 2012 af Andersen11 (Slettet)

#2

Det er nu ikke helt korrekt. Hvis d > 0, er der 2 skæringspunkter med x-aksen. Hvis d = 0, er der netop eet skæringspunkt, og hvis d < 0, er der ingen skæringspunkter.


Brugbart svar (1)

Svar #4
25. marts 2012 af Phenomenal (Slettet)

Ja, så har den 2 skæringspunkter. Men jeg har stadig 5 min til at nå at rette det i #2 :-)


Brugbart svar (1)

Svar #5
25. marts 2012 af Andersen11 (Slettet)

#4

Ja, nu er det noget bedre i #2.


Skriv et svar til: Aflæs d, ud fra en given parabel

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.