Matematik

Statistik - median og kvartil eller gennemsnit og skævhed?

25. marts 2012 af Jepz (Slettet)

Jeg sidder med en opgave i statistik og har spørgsmålene:

3.1 Hvad viser medianen og kvartilerne?

3.2 Hvad viser gennemsnit, og skævhed?

3.3 Hvilket af de to sæt af nøgletal er bedst til at beskrive materialet?

1. kvartil:     = 14,500
Median:     = 16,200
3. kvartil:     = 17,950

Gennemsnit:     = 16,410
Skævhed:     =   0,526

jeg er gået helt i stå efter at have stirret mig blind på dette. nogen der kan hjælpe?


Brugbart svar (0)

Svar #1
25. marts 2012 af mathbj (Slettet)

Kvartilsættet viser noget om hvordan observationerne fordeler sig.  


Svar #2
25. marts 2012 af Jepz (Slettet)

ja men hvilket af de to sæt nøgletal er bedst til at beskrive materialet?


Brugbart svar (0)

Svar #3
25. marts 2012 af Singlefyren (Slettet)

Det er lidt svært at svare på. Betyder skævhed varians? Måske skal du forklare fordele og ulemper i stedet.

Første sæt har jo hele 3 oplysninger mens andet sæt kun har to. Til gengæld er andet sæt lidt nemmere at forstå, hvor første sæt er mere præcist inden for standart området. Andet sæt siger mere om hele området.


Skriv et svar til: Statistik - median og kvartil eller gennemsnit og skævhed?

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.