Matematik

Problem med ligning

26. marts 2012 af Sibbesen95 (Slettet) - Niveau: A-niveau

Jeg har siddet og grublet længe på hvordan man skulle løse denne ligning (x-4)(x^2-2x-3)=0

Men jeg har simpelthen ingen idé om hvordan jeg skal gøre det.


Brugbart svar (0)

Svar #1
26. marts 2012 af NejTilSvampe

Brug nulreglen der siger at hvis et produkt er 0 er en af faktorerne 0.

Dvs. at løsningerne til ligningerne 

(x-4) = 0  og  (x^2-2x-3) = 0

nødvendigvist også er løsninger til ligningen

(x-4)(x^2-2x-3)=0


Brugbart svar (0)

Svar #2
26. marts 2012 af Andersen11 (Slettet)

Benyt nulreglen for et produkt. Et produkt er nul, hvis en eller flere af dets faktorer er lig med nul.


Skriv et svar til: Problem med ligning

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.