Matematik
beregning af arealfunktioner
HJÆLP!
hvornår udregner man de her to opgaver
se vedhæftet fil.
tak :)
Svar #1
28. marts 2012 af dikkelmikkel (Slettet)
Forudsætningen er at man ved hvordan integraler og arealer hænger sammen.
Er en funktion positiv på det undersøgte interval, så er integralet over den arealet mellem x-aksen og kurven, der beskriver funktionen
b)
Det areal der skal undersøges er arealet af f minus arealet af g, tegn det :)
Svar #2
28. marts 2012 af Thezzen (Slettet)
ok, tak. i opgave a skal man vel bruge F(b)-F(a) dvs. ∫ab(f(x)dx, jeg har indsat ∫82(-2x2+20x-32)dx=72, er det rigtigt?
Svar #4
28. marts 2012 af Andersen11 (Slettet)
#3
Man benytter den generelle formel ∫ b·xn dx = b·xn+1/(n+1) + k , n ≠ -1 .
Her får man
2∫8 f(x) dx = 2∫8 (-2x2 +20x -32) dx = 2∫8 -2·(x2 -10x +16) dx
= 2∫8 -2( (x-5)2 -9) dx = 18·[x]82 - 2·-3∫3 x2 dx
= 18·(8 - 2) - 2·[x3/3]3-3
= 18·6 - 4·33/3 = 108 - 36 = 72
Svar #5
28. marts 2012 af Andersen11 (Slettet)
I spørgsmål b) skal man først løse ligningen f(x) = g(x), idet denne lignings løsninger er grænserne a og b for integralet
A(N) = a∫b (f(x) - g(x)) dx
Svar #6
28. marts 2012 af Thezzen (Slettet)
hvad er stamfunktionen af: f(x)=-2x2+20x-32 ?
jeg fik det til 1/3x^3+20-32
Svar #7
28. marts 2012 af Andersen11 (Slettet)
#6
Det er ikke korrekt. Benyt formlen ∫ b·xn dx = b·xn+1/(n+1) + k , n ≠ 1 , på hvert led.
f(x) = -2x2 +20x -32 ⇒
∫ f(x) dx = -(2/3)x3 + 10x2 -32x + k
Skriv et svar til: beregning af arealfunktioner
Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk?
Klik her for at oprette en bruger.
