Matematik

Retningsvinkler, problemer i maple

29. marts 2012 af knasfunky (Slettet) - Niveau: A-niveau

Hej derude. 

 

Jeg sidder og har en del problemer med maple/lommeregneren.

 

Jeg skal udregne retningsvinklen v. Som er a=(-2,-3)

 

Jeg ved at den findes ved at sige tanv=3/2, men jeg får hele tiden resultatet 1.500, hvad er det jeg overser? På forhånd tak.

 

 

Mvh


Brugbart svar (1)

Svar #1
29. marts 2012 af emde93 (Slettet)

Jeg får tan(v) = 3/2 til at bliver 56.3.

Både ved at trykke

solve(tan(v) = 3/2) og v = invtan(3/2)

Hvad skriver du?


Svar #2
29. marts 2012 af knasfunky (Slettet)

Jeg har prøvet det hele i maple. Også at solve. Den gider ikke.

Har fået samme svar som dig, men ikke i maple, og det er det jeg søger lidt hjælp til, da jeg skal bruge det til eksamen. 

Har skrevet: tan(v)=3/2  og  tan=3/2  og tan(3/2). Ingen af delene gider.

 

Skal jeg trykke noget specielt i maple?


Brugbart svar (1)

Svar #3
29. marts 2012 af emde93 (Slettet)

Det skal også være tan-1 


Brugbart svar (2)

Svar #4
29. marts 2012 af HJ97 (Slettet)

hvis du skriver solve(tan(v) = 3/2) skulle du da meget gerne få arctan(3/2) ≈ 0.9828, som er ca 56.3º


Svar #5
29. marts 2012 af knasfunky (Slettet)

tomato, tomato ifølge min maple?


Svar #6
29. marts 2012 af knasfunky (Slettet)

Jeg fandt ud af det. Til andre der evt skulle sidde med problemet, så var det min egen fejl:

 

Grader = Radianer*180/pi

 

Husk at få masser af søvn inden man laver matemtik. Fortsat god dag!

 

 


Skriv et svar til: Retningsvinkler, problemer i maple

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.