Kemi

HJÆLP! Beregn stofmængden

30. marts 2012 af Julie017 (Slettet)

1. Beregn stofmængden af forbrugt sølvnitrat og sølvioner: 

Jeg har lavet et forsøg, og kender derfor disse resultater.  

Brødets saltinhold: 1,3 g. Pr/100g
Masse af brød: 5,026 g.
Masse af vand: 50 Ml.
AgNO3 opløsning koncentration: 0,100M

 


Brugbart svar (0)

Svar #1
30. marts 2012 af Dulugtergrimt (Slettet)

For at kunne lave opgaven, bliver du nødt til at have en basal forståelse for, hvad det er I har lavet. Jeg mener at kunne genkende en titrering ud fra det du skriver. Ved du, hvad en titrering drejer sig om?


Svar #2
30. marts 2012 af Julie017 (Slettet)

Ja det ved jeg godt, og det er også det vi har lavet. 


Brugbart svar (0)

Svar #3
30. marts 2012 af Dulugtergrimt (Slettet)

Så du forstår godt, hvad det drejer sig om? Du mangler at skrive volumen af tilsat AgNO3 ind. Men ellers:

n(AgNO3) = cAgNO3-opløsning* VAgNO3-opløsning

Derefter kan du ud fra reaktionsskemaet se, hvordan AgNO3 og NaCl reagerer ift. hinanden. Dernæst kan du beregne stofmængden af NaCl ud fra n = c*V, dernæst massen af NaCl ud fra m = m*M og til sidst kan du finde ud af, hvor meget salt der så er pr gram og sammenligne med den opgivede værdi (de 1.3g/100g)


Skriv et svar til: HJÆLP! Beregn stofmængden

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.