Matematik

p(BIA) - P(A I B)P(B) - what the hell ?

30. marts 2012 af Thomz3n (Slettet)

Hey :) . 

Jeg er igang med at læse en matematisk bog, og jeg fatter ikke helt de udregninger der bliver lavet.

Nogen der kan forklare mig hvordan ?

Her er et lille udsnit :

 

Now that we have an a priori distribution of win rates, we can apply Bayes' theorem to this
problem. For each win rate, we calculate:
A = the chance of a win rate of 1.15 being observed.
B = the chance that this particular win rate is the true one (a prion).
We cannot directly find the probability of a particular win rate being observed (because the
normal is a continuous distribution). We will instead substitute the probability of a win rate
between 1.14 and 1.16 being observed as a proxy for this value. Recall that the standard
deviation of a sample of this size was 1.61 bets. P(A I B) is calculated by simply calculating the
weighted mean of P(A j B) excluding the current row. From a probability chart:

En skala :

WinRate      : P(B)      : p(A IB)       : p(A IB )         : p(B)
------------------------------------------------------------------------------------------------------
-5  BB/100 : 0.25%    0.000004    0.00222555    99.75%
-4  BB/100 : 2%         0.000031    0.00226468    98%
-3  BB/100 : 8%         0.000182    0.00239720    92%
-2  BB/100 : 20%       0.000738    0.00259053    80%
-1  BB/100 : 39.5%    0.002037    0.00233943    60.5%
+0 BB/100 : 20%       0.003834    0.00181659    80%
+1 BB/100 : 8%         0.004918    0.00198539    92%
+2 BB/100 : 2%         0.004301    0.00217753    98%
+3 BB/100 : 0.25%    0.002564    0.00221914    99.75%
-----------------------------------------------------------------------------------------------------

Applying Bayes' theorem to each of these rows:

              P(A I B)P(B)
p(BIA) = --------------------------------------
             P(A I B)P(B) + P(A I B)P(B)


Skriv et svar til: p(BIA) - P(A I B)P(B) - what the hell ?

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.