Fysik

tyngdekraft opgave

02. april 2012 af TheLeresa (Slettet) - Niveau: B-niveau

Hej, nogle som kan hjælpe med denne opgave.

 

Bærekablet til en elevator, der holder stille, går pludseligt i stykker. Efter 2,0 sekunders forløb træder elevatorens sikkerhedssystem i funktion, og over en strækning på 4,0 meter standses elevatoren.

a. hvor langt falder elevatoren inden sikkerhedssystemet træder i kraft?


b. hvor stor er farten da?


c. hvor stor er den gennemsnitlige acceleration under opbremsningen?

 
d. hvor lang tid går der, fra kablet går i stykker, til elevatoren holder stille igen?


e. hvor langt bevæger elevatoren sig i dette tidsrum?

 

a,b og c kan jeg godt finde ud af, det er c og b jeg gerne vil have hjælp til :-)


Brugbart svar (1)

Svar #1
02. april 2012 af peter lind

Du skal regne den sidste del af bevægelsen ud for sig. Der må yderligere forudsættes noget for at kunne regne opgaven. Dette noget er sandsynligvis at det er med konstant acceleration. Det  er sandsynligvis også det du har brugt til c.  Du kan så bruge s= ½a*t2  spørgsmål e er jo svaret givet i  opgaven


Svar #2
02. april 2012 af TheLeresa (Slettet)

tak for hjælpen :-) vil det sige at jeg skal bruge s= ½a*t2 i d) og så isolere t? for at finde tiden?


Brugbart svar (1)

Svar #3
02. april 2012 af peter lind

ja


Svar #4
02. april 2012 af TheLeresa (Slettet)

okay kan det passe det blir noget i stil med: t= kvadratrod(2s/a)


Brugbart svar (1)

Svar #5
02. april 2012 af peter lind

ja


Skriv et svar til: tyngdekraft opgave

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.