Fysik

Atm densitet ved 7,8 Celcius ??

04. april 2012 af misslea (Slettet) - Niveau: B-niveau

Brugbart svar (1)

Svar #1
04. april 2012 af peter lind

Den er også afhængig af tryk. Du må slå densiteten op i en tabel for en eller ande temperatur og tryk. Brug derefter P*V/T er konstant


Brugbart svar (1)

Svar #2
05. april 2012 af mathon

 

                                               p·V = n·R·T

                                               p·V = (m/M)·R·T

                                               p·V = m·(R·T)/M

                                               p = (m/V)·(R·T)/M

                                               p = d·(R·T)/M                                           d er densiteten

                                               p = d·(R·T)/M

                                               d = p·M / (R·T)

                                               d = (M/R) · (p/T)

som for atmosfærisk
luft giver                               
                                               d = (0,02881 kg/mol) / (0,082058 atm·L/(mol·K)) · (p/T)

                                               d = (0,3511 kg·K/(atm·L)) · (p/T)
som ved 7,8ºC
giver
                                               d = (0,3511 kg·K/(atm·L)) · (p/((273,15+7,8) K)

                                               d = (0,00125 kg/(atm·L)) · p
       

............
          detaljer:
      
           den atmosfæriske lufts gennemsnitlige molmasse
           beregnes som
                                        forhold      N2              O2                        ( der ses bort fra et ringe indhold at inaktive luftarter og CO2 )
                                                         4                 1


           M = sum({4,1}*{2*14.007,2*15.999}) / 5 ≈ 28,81 g/mol  = 0,02881 kg/mol             

                                            

 

 


Skriv et svar til: Atm densitet ved 7,8 Celcius ??

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.