Kemi

Beregning af koncentration?

07. april 2012 af sananez (Slettet)

Hej alle, jeg er igang med en kemijournal, og skal beregne substratkoncentrationerne. Men forstår ikke helt hvordan, det skal gøres.

I opgaven står, der at der er tilsat 5mL 10% H2O2(aq) og 5 mL vand. Herfra skal den totale koncentration af H2O2 beregnes i procent %. 

Håber I kan hjælpe mig?

 


Brugbart svar (0)

Svar #1
08. april 2012 af wonk (Slettet)

Hvis du fordobler volumenet, så halveres koncentrationen...dvs. 10% brintoverilte i 5 mL vand bliver til 5% brintoverilte i 10 mL vand. Du kan bruge flg. formel c=c0*(startvolumen/samlet volumen) -> c=10%*((5 mL)/(5+5 mL) = 5%


Skriv et svar til: Beregning af koncentration?

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.