Matematik

må kun regnes vha. nulreglen..?

07. april 2012 af anonym000

Hej

det er den her opgave: x(x-2)=0

man må ikke begynde at isolere noget her, vel.?

Men skal gøre brug af nulreglen..

på forhånd tak.


Brugbart svar (0)

Svar #1
07. april 2012 af Andersen11 (Slettet)

Ja. Benyt nulreglen, der siger, at et produkt er nul, hvis en eller flere af produktets faktorer er lig med nul.

Man kan selvfølgelig også løse ligningen som en 2.-gradsligning; men det er ikke særlig formålstjenligt, når man nu kan aflæse løsningerne direkte af faktoriseringen.


Brugbart svar (0)

Svar #2
07. april 2012 af nielsenHTX

den skal ikke regnes med nulreglen, men det er det nemmeste.


Svar #3
07. april 2012 af anonym000

#1 Okay.

#2 hvad er så den anden måde..`?

- - -

...............


Brugbart svar (0)

Svar #4
07. april 2012 af Andersen11 (Slettet)

#3

Se #1.


Svar #5
07. april 2012 af anonym000

#4 

Okay.

Men det var der ikke da jeg var her inde. Der var kun den øverste linjie :).

- - -

...............


Brugbart svar (0)

Svar #6
07. april 2012 af Andersen11 (Slettet)

#5

Derfor bemærkningen i #4 for at henlede din opmærksomhed på sidste del af #1.


Svar #7
07. april 2012 af anonym000

Jep.

- - -

...............


Brugbart svar (0)

Svar #8
07. april 2012 af Krabasken (Slettet)

# 0

Det kommer i høj grad an på, hvad opgaven går ud på.

Hvis der blot spørges om funktionens nulpunkter, er det selvfølgelig tilstrækkeligt at bruge nul-reglen.

Men vi har jo ikke fået at vide, hvad opgaven går ud på.

;-)


Svar #9
08. april 2012 af anonym000

det der står er opgaven... der ikke mere

- - -

...............


Brugbart svar (0)

Svar #10
06. august 2012 af 123434 (Slettet)

x(x-2)=0
x-2=0
x=2 v 0
 


Brugbart svar (0)

Svar #11
06. august 2012 af Andersen11 (Slettet)

#10

Man vil skrive

x·(x-2) = 0 ⇔

x = 0 ∨ x-2 = 0 ⇔

x = 0 ∨ x = 2


Skriv et svar til: må kun regnes vha. nulreglen..?

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.