Matematik

Rumfang

08. april 2012 af FrøenHeinz (Slettet)

Hej jeg spekulerer lidt over denne opgave.. 

Kan det passe at jeg bare skal sige (2 * 2 * 5) / 2 = 10 og 10 så er rumfanget?  


Svar #1
08. april 2012 af FrøenHeinz (Slettet)

Opgaven.. 

Vedhæftet fil:Billede 2.png

Svar #2
08. april 2012 af FrøenHeinz (Slettet)

Opgaven.. 

Vedhæftet fil:Billede 2.png

Brugbart svar (1)

Svar #3
08. april 2012 af kaspkasp (Slettet)

Du skal finde trekantens areal og gange denne værdi med y


Svar #4
08. april 2012 af FrøenHeinz (Slettet)

Det giver jo også 10. :) 


Svar #5
08. april 2012 af FrøenHeinz (Slettet)

Eg kan godt se det er forkert. Jeg prøver lige igen. 


Brugbart svar (1)

Svar #6
08. april 2012 af Krabasken (Slettet)

For at finde trekantens areal skal du bruge højden i trekanten.

Brug Pythagoras, idet højden er den ene katete i en retvinklet trekant, den anden katete er x/2 og hypotenusen = x.

Arealet er da ½*h*x, som derefter skal ganges med y for at få rumfanget.

R = ½*√(3)*2*5 = 5*√(3)

;-)


Skriv et svar til: Rumfang

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.