Matematik

En firkantet mark ABCD

09. april 2012 af jesperthenerd (Slettet) - Niveau: B-niveau

Nogen der kan hjælpe mig med denne opgave??


Brugbart svar (1)

Svar #1
09. april 2012 af Andreww (Slettet)

Brug at  A = 1/· a · b · sin(v)


Brugbart svar (1)

Svar #2
09. april 2012 af peter lind

Find vinkel A i trekant ABC af summen af vinklerne i en trekant. Brug sinusrelationerne til at finde |BC|. Brug dernæst at arealet i en trekant er ½*produktet af 2 sider*sinus af mellemliggende vinkel til at finde arealet af trekant ABC. Find dernæst arealet af trekant ACD. Brug så igen arealformlen til at finde |DC|


Svar #3
09. april 2012 af jesperthenerd (Slettet)

#2

Det vil altså sige at jeg skal finde vinkel A, som er lig med 60o, derefter skal jeg så sige:

60/sin?(60) =105/sin?(105) =15/sin?(15)

 


Svar #4
09. april 2012 af jesperthenerd (Slettet)

*60/sin(60) =105/sin(105) =15/sin(15)


Brugbart svar (1)

Svar #5
09. april 2012 af Andersen11 (Slettet)

Arealet T af trekant ACD er oplyst i opgaven, og arealet er

T = (1/2)·h·|AC| ,

hvor h er højden i trekant ACD på siden AC. Endvidere er

h = |DC|·sin(vinkel(ACD)) , så

T = (1/2)·|DC|·|AC|·sin(vinkel(ACD)) ,

og dermed

|DC| = 2·3432/(100·sin(40º))


Brugbart svar (1)

Svar #6
09. april 2012 af Andersen11 (Slettet)

#3

Der er ingen grund til at betragte trekant ABC overhovedet for at løse spm a) .


Brugbart svar (1)

Svar #7
09. april 2012 af peter lind

Nej a/sin(A) = b/sin(B) = c/sin(C)  Her er det a du skal finde, b og B kender du


Brugbart svar (1)

Svar #8
09. april 2012 af peter lind

#6 Du har ret. Jeg fik i farten læst det som at det var arealet af firkant ABCD der kendes, sikkert fordi at ellers var alle de andre oplysninger om trekant ABC overflødige


Svar #9
09. april 2012 af jesperthenerd (Slettet)

Mange tak for hjælpen :)


Brugbart svar (1)

Svar #10
09. april 2012 af Andersen11 (Slettet)

De øvrige oplysninger i opgaven skal sikkert benyttes til løsning af efterfølgende spørgsmål i opgaven.


Skriv et svar til: En firkantet mark ABCD

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.