Matematik

2. grads funktioner

09. april 2012 af kaskalot8 (Slettet)

hejsa, sidder lige med noget mat. og håber i kan hjælpe mig - spørgsmålet lyder:

Omsætningen i en virksomhed er givet ved, d(x) = -x2 + 35x -150, hvor x er antal varer.  
Omkostningerne er givet ved: k(x) = 2x + 50.

b) Beregn hvor der hverken er overskud eller underskud. Angiv det ved hjælp af antal varer, x.

 

Her regner jeg med, at man skal finde nulpunktet - altså sætte de to ligninger lig hinanden, men min reducering passer ikke...

-x^2+35x-150=2x+50
-x^2+35x-2x=50+150
-2x+35-2x=150
31x=150
x=150/31
x=4,839


Brugbart svar (1)

Svar #1
09. april 2012 af Andersen11 (Slettet)

Nej, din reducering er ikke korrekt. Du smider jo rask væk en faktor x bort, og et led på 50 smides også bare væk.

-x2 + 35x -150 = 2x + 50 , giver

x2 + 2x -35x + 50 +150 = 0 , eller

x2 -33x +200 = 0

Løs nu denne 2.-gradsligning.

 


Brugbart svar (1)

Svar #2
09. april 2012 af Krabasken (Slettet)

Prøv igen -

;-)


Brugbart svar (1)

Svar #3
09. april 2012 af Hamsterman (Slettet)

Her er en start:

-x^2+35x-150=2x+50
-x^2+35x-2x=50+150
-x^2+33x=200
 


Svar #4
09. april 2012 af kaskalot8 (Slettet)

 

 


Brugbart svar (1)

Svar #5
09. april 2012 af Andersen11 (Slettet)

#4

Ligningen er en 2.-gradsligning. Du må da have lært, hvorledes man løser en 2.-gradsligning?


Brugbart svar (1)

Svar #6
09. april 2012 af JesperHP (Slettet)

Se #1

 

Ax^2 + Bx + C = 0

er den generelle form for et andengradspolynomie med løsninger givet ved formlen:

(- B ± √(B2-4AC) )  / 2A = ± x

 

I dit tilfælde er A= 1

B = - 33

C = 200

 


Brugbart svar (1)

Svar #7
09. april 2012 af Andersen11 (Slettet)

Tallene er konstrueret, så at diskriminanten bliver et pænt, helt tal.


Skriv et svar til: 2. grads funktioner

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.