Matematik

eksponentielt aftagende funktion

11. april 2012 af louisedue (Slettet) - Niveau: B-niveau

*Aktiviteten af et radioaktivt stof aftager eksponentielt, og målinger har vist følgende data:

Tid (Timer)                       0         10        20        30        40        50        60       70

Aktivitet (becquerel)     4420   3510   2710   2200   1730   1380   1090    880

 

 - Bestem en model af formen f(t)=b*ekt der beskriver denne udvikling

 

 

Jeg har ingen ide om hvordan jeg skal gøre her, jeg ved hvordan man regner a og b (b og e), men aner ikke hvordan jeg skal bruge det i denne sammenhæng. Jeg ved bare at svaret skal være f(t)=4385,1*e-0,0231t og efter at have prøvet mig frem på mere eller mindre forskellige metoder sidder jeg bare fast.


Brugbart svar (0)

Svar #1
11. april 2012 af nielsenHTX

hvis du bruger Excel til regressionen for du automatisk svaret som en funktion af typen f(x)=b*ekx

i funktionen f(x) er a=ek så k=ln(a)


Svar #2
11. april 2012 af louisedue (Slettet)

Tak for dit svar! Excel kan jeg på ingen måde finde ud af at bruge, så det er ikke en løsning. :-)

 

Jeg vil gerne finde a (eller b, som der står i opgave formlen) - Hvilke af tallene i sildebenet skal jeg bruge som x1 og x2 og y1 og y2? Hvis det er overhovedet er det jeg skal gøre ..


Brugbart svar (0)

Svar #3
11. april 2012 af nielsenHTX

#2 du kommer ikke udenom at lave regression og til det skal du bruge et CAS-værktøj.

x1 og x2 og y1 og y2?.... gælder kun for 2 punkter, du har flere.


Svar #4
11. april 2012 af louisedue (Slettet)

Jeg forstår nu! Tak for hjælpen! Jeg skulle bare læse dit første svar ordenligt igennem :-)


Skriv et svar til: eksponentielt aftagende funktion

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.