Fysik

opgave!

11. april 2012 af Sinimini (Slettet) - Niveau: C-niveau

hej. Jeg kan virkelig ikek finde ud af følgende opg.

En tømmerflåde med et areal på 2,5 m2 er fremstillet af 10 cm tykke planker, som er bundet tæt sammen. plankerne har densiteten 547 kg/m3.

a) hvor stor er opdriften på tømmerflåden?

- Jeg får opdriften til 1,34N ved at sige: Opdrift: F = pVg = 0,547g/cm3 · 0,25m3 · 9,82m/s2 = 1,34N. Det ser bare forkert ud.

b) hvor dybt synker flåden ned i vandet?


Brugbart svar (2)

Svar #1
11. april 2012 af peter lind

a er god nok

Rumfanget af det vand som tømmerflåden fortrænger er A*d hvor A er arealet af tømmerflåden og d er dybden. Opdriften er så massen af det vand * tyngdekraften. Sæt dette lig med svaret fra a og du kan beregne dybden


Brugbart svar (2)

Svar #2
11. april 2012 af Andersen11 (Slettet)

a) er ikke korrekt. Hvorfor laver du ρ om til g/cm3 , når du nu får et rumfang i m3 ?

Fopdrift = 547·0,25·9,82N

b) Opgaven om, hvor dybt flåden synker, minder om den anden opgave, du har kørende med en træklods, der flyder.


Svar #3
11. april 2012 af Sinimini (Slettet)

er det kg/m^3 der er si-enhed?


Brugbart svar (2)

Svar #4
11. april 2012 af Andersen11 (Slettet)

#3

Ja, det er det.


Svar #5
11. april 2012 af Sinimini (Slettet)

giver a så 1342N?


Brugbart svar (2)

Svar #6
11. april 2012 af Andersen11 (Slettet)

#5

Snarere 1343N, men ja.


Svar #7
11. april 2012 af Sinimini (Slettet)

jeg kan ikke finde ud af b....


Brugbart svar (2)

Svar #8
11. april 2012 af Andersen11 (Slettet)

#7

Flåden fortrænger en vandmængde, der netop modsvarer tyngdekraften på flåden. Beregn højden d af en kasse med vand med samme tværsnit som flåden, så at tyngden på den mængde vand netop er lig med tyngdekraften på tømmerflåden.


Svar #9
11. april 2012 af Sinimini (Slettet)

undskyld - jeg vil rigtig gerne, men kan bare ikke forstå det...Kan du ikk hjælpe mig med at lave udregningerne? Altså starte et sted og så gå hen imod den sidste udregning?


Brugbart svar (2)

Svar #10
11. april 2012 af Andersen11 (Slettet)

#7, #9

Hvis du tænker på resultatet fra din anden opgave med træklodsen, var dette

ρklods = ρvand · hunder / (hover + hunder)

Problemstillingen er den samme, men her kender man ρklods og  ρvand og (hover + hunder) og skal finde hunder .

Her finder man så

d = hunder = (hover + hunder) · ρklods / ρvand


Svar #11
11. april 2012 af Sinimini (Slettet)

men her ved jeg vel ikke hvor langt den er under vandet?


Brugbart svar (2)

Svar #12
11. april 2012 af Andersen11 (Slettet)

#1

Nej. Det er jo netop det, du skal beregne i opgaven. Man kender ρklods = 547kg/m3 , ρvand = 1000kg/m3 , og (hover + hunder) = 10cm .


Svar #13
11. april 2012 af Sinimini (Slettet)

så får jeg dybden til 5,47cm. er det rigtigtt?


Brugbart svar (2)

Svar #14
11. april 2012 af Andersen11 (Slettet)

#13

Ja.


Svar #15
11. april 2012 af Sinimini (Slettet)

okay, tak;). Men hvad så med nyttelasten. Hvordan finder jeg den?


Skriv et svar til: opgave!

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.