Matematik

udregninger

12. april 2012 af Lullah2700 (Slettet) - Niveau: A-niveau

hydrogens spektrum består bl.a af et rødt bånd = 656nm og et violet bånd på = 434nm. hvor stor er vinklen mellem de to bånd på en skærm, hvis lyset er passeret gennem et glitter der har 4.500 linier/cm ? 

på forhånd tak :)


Brugbart svar (0)

Svar #1
12. april 2012 af mathon

d = (1 mm) / 450 = 0,222222222 mm = 222222,222 nm

                        sin(φ1) = (656 nm) / (222222,222 nm) = 0,2952

                        φ1 = sin-1(0,2952) = 17,17º

 

                        sin(φ4) = 4·(434 nm) / (222222,222 nm) = 0,7812

                        φ1 = sin-1(0,7812) = 51,37º

båndvinkel
                        V = (51,37º) - (17,17º) = 34,20º

 


Brugbart svar (0)

Svar #2
13. april 2012 af mathon

indeksrettelse
 

                      sin(φ4) = 4·(434 nm) / (222222,222 nm) = 0,7812

                        φ4 = sin-1(0,7812) = 51,37º

 


Skriv et svar til: udregninger

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.