Kemi

3 kemi spørgsmål

21. august 2005 af Eva (Slettet)
Hey :)

har lige et par spørgsmål til en aflevering jeg håber at i vil hjælpe med :)

1) grænseværdien er en ppm (efter volumen)
hvordan regner jeg den om til mg/m^3 ved 20 grader C og 1 bar???

2)jeg har en sur opløsning. Denne skal jeg neutraliserer med NaOH. Hvordan er det liiiige jeg beregner mængden af NaOH som jeg skal bruge??

3)jeg skal angive den totale reaktionsorden for reaktionen... hmm hvad mon en reaktionsorden er for noget??

Mvh Eva

Brugbart svar (0)

Svar #1
21. august 2005 af stuvx (Slettet)

Har kun lige svaret på spørgsmål 2.
Da det er en neutralisering du skal lave, vil jeg sige, at mængden af NaOH skal være præcis den samme som mængden af syre.
Dog afhænger det af pH-værdien, på begge væsker og om de kan opveje hinanden.

Svar #2
21. august 2005 af Eva (Slettet)

mm.. men kender bare ikke pH... så ikke om man bare kan sig n(NaOH) = n(A) ..


Brugbart svar (0)

Svar #3
21. august 2005 af stuvx (Slettet)

Hvis du ikke har lært noget om pH-værdier, vil jeg gætte på pH-værdien er den samme i syren og basen. Så jo, du kan nok godt sætte et ' = ' mellem :)

Brugbart svar (0)

Svar #4
21. august 2005 af frodo (Slettet)

1) kom med et konkret eksempel

2) kommer an på hvad det er for en syre

3) reaktionsorden er summen af eksponenterne i hastighedsudtrykket

Svar #5
21. august 2005 af Eva (Slettet)

1) Monomeren chlorethen er kræftfremkaldende. Grænseværdien er 1 ppm (efter volumen).

Beregn grænseværdien for chlorethen i mg/m^3 ved 20 grader C. og 1 bar

2)
en bukseknap opløses i 60 mL 14 M saltpetersyre. hældes i en 1 L kolbe og derfyldes op med vand.
Har brugt 150 mL til et forsøg.
Og skal nu neutralisere resten

3)
der er ikke nogen eksponenter i hastighedsudtrykket..

Mvh Eva

Brugbart svar (0)

Svar #6
21. august 2005 af frodo (Slettet)

1) gå ud fra et volumen på 1m^3 = 1000L, og beregn da voluminet af chlorethen, og find da stofmængden af idealgasligningen, hvorefter massen kan findes.

2)find stofmængden af salpetersyre (UDEN t) i de 850 mL, og da skal en tilsvarende mængde NaOH anvendes til neutralisationen.

3)så er de jo nok 1

Svar #7
21. august 2005 af Eva (Slettet)

1) har ikke nogen informationer til at udregne voluminet af Ethen. Har kun det jeg har skrevet..

2)ja okay :)

3) klart nok ;)


Brugbart svar (0)

Svar #8
21. august 2005 af frodo (Slettet)

jo, du ved at 1ppm er chlorethen

Svar #9
21. august 2005 af Eva (Slettet)

okay..

1000 tak for hjælpen :)

Mvh Eva

Skriv et svar til: 3 kemi spørgsmål

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.