Matematik

parallelle vektorer

21. august 2005 af aml07 (Slettet)
OP=(1+t;t) og OQ=(2-3t;4-t)
Hvordan viser jeg at:
vektorerne OP og OQ ikke er parallelle for nogen værdi af tallet t.
jeg har prøvet en del man kan ikke se løsningen.

Brugbart svar (0)

Svar #1
21. august 2005 af rizza (Slettet)

Hvad har du prøvet at gøre??

Svar #2
21. august 2005 af aml07 (Slettet)

jeg har prøvet noget med determinaterne, for vi har lært noget om at hvis d=0 og en af determinaterne ikke er lig 0 er linjerne ægte parallelle. men jeg aner faktisk ikke hvordan det skal bevises det.

Svar #3
21. august 2005 af aml07 (Slettet)

Er der ikke et klogt hoved blandt hjælperne???

Brugbart svar (0)

Svar #4
21. august 2005 af Waterhouse (Slettet)

Gælder det ikke bare om at vise at der ikke findes nogle tal x, sådan så OP=t*OQ?

Brugbart svar (0)

Svar #5
21. august 2005 af Waterhouse (Slettet)

om igen:

Gælder det ikke bare om at vise at der ikke findes nogle tal x, sådan så OP=x*OQ?


Brugbart svar (0)

Svar #6
21. august 2005 af rizza (Slettet)

Ja, når determenanten er 0, er vektorerne parallelle.

Svar #7
21. august 2005 af aml07 (Slettet)

jeg tror ikke du er inde på det rigtige Waterhouse

Brugbart svar (0)

Svar #8
21. august 2005 af Epsilon (Slettet)

#7: Det kan du ellers lige tro, at Waterhouse er. Hvis ikke der findes et s, således at

OP = s*OQ

da er OP og OQ ej parallelle.

Determinantkriteriet for parallellitet er passende at anvende her. Vi har, at vektorerne OP og OQ er parallelle, præcis hvis

det(OP,OQ) = 0 (*)

Find derfor et udtryk for det(OP,OQ) og undersøg, om (*) er opfyldt for nogen værdi af t.

//Singularity

Svar #9
22. august 2005 af aml07 (Slettet)

Til indlæg #8
mange tak.
Men hvad betyder (*) ??

Svar #10
22. august 2005 af aml07 (Slettet)

glem det sidste spørgsmål i indlæg #9, har fået den løst omsider

Skriv et svar til: parallelle vektorer

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.