Matematik

Hvor stor skal kassen være for at rumme 8 cylindre?

15. april 2012 af rikke0505 (Slettet) - Niveau: 9. klasse

Hej Jeg har lidt problemer.
Sidder og skal give et forslag på størrelsen af en kasse. 

Den skal indeholde 8 cylinderformet emballager. 
De er alle 12,4 cm i diameter og 9,5 cm i højden.

Kan simpelthen ikke hitte ud af den .. 
På forhånd tak! 


Brugbart svar (0)

Svar #1
15. april 2012 af peter lind

Du skal bruge at hver cylinder kræver plads sssvarende til et kvadratmed en sidelængde der er det samme som diameteren


Brugbart svar (0)

Svar #2
15. april 2012 af SuneChr

Cylindrene kan pakkes

- i en lang kasse med 8 x 1 cylindre

- i en rektangulær kasse med 4 x 2 cylindre

- i en kvadratisk kasse med 2 x 2 cylindre i to lag

Det midterste forslag er nok det mest sandsynlige.

Længde = 4·12,4 cm      bredde  2·12,4 cm       højde = 9,5 cm

Regn selv det sidste forslag ud. Giver god øvelse.


Brugbart svar (0)

Svar #3
15. april 2012 af SuneChr

# 2 fortsat.

Pakningen i to lag, altså det sidste forslag, kræver mindst emballageforbrug, og vil nok blive foretrukket.


Brugbart svar (0)

Svar #4
15. april 2012 af Singlefyren (Slettet)

Ja men kasserne skal jo også kunne stå på en palle der køres af en truck


Svar #5
15. april 2012 af rikke0505 (Slettet)

Hov, ja det er rigtigt.

Kasserne skal op på en palle der højest må være 1,6 m høj og ikke veje over 350kg totalt.
Hver dvd cylender vejer 1000g og pappet vejer 250g
spørgsmålet er på hvor mange der højest kan være på en palle?

Pallen har målene:

L= 60cm

B= 80cm

H= 12 cm

vægt = 9,1kg

Nogen der kan hjælpe videre på det? (:
Og mange tak for den fine hjælp endtil videre. Bliver helt glad over at få svar så hurtigt! :-D

 


Brugbart svar (0)

Svar #6
15. april 2012 af Krabasken (Slettet)

# 1

- Det kan vist klares med lidt mindre -

Målene er her: 37,20 * 33,88

- Se vedhæftede - sammenligning til højre . . .

Vedhæftet fil:1 kasse.PNG

Svar #7
15. april 2012 af rikke0505 (Slettet)

Forstår tegningen og hvordan de er pakket, men kan ikke helt forstå, hvad du mener med det? Altså er de forskellige tal ude i siderne cm og hvordan skal jeg komme frem til det optegnede resultat via tal? Den forvirrer mig lidt. 


Brugbart svar (0)

Svar #8
15. april 2012 af Krabasken (Slettet)

Pythagoras -

Se vedhæftede ;-)


Svar #9
15. april 2012 af rikke0505 (Slettet)

aaarh nu forstår jeg. Har siddet og kæmpet med det her lidt for længe tror jeg + det faktum at jeg fik meget lidt søvn i nat. Så tror lige jeg giver mig selv en smule pause :-D

 


Brugbart svar (0)

Svar #10
15. april 2012 af Krabasken (Slettet)

Her kommer "vedhæftede" ;-)

Vedhæftet fil:2 Kasse.PNG

Brugbart svar (0)

Svar #11
15. april 2012 af Krabasken (Slettet)

- Til min overraskelse viser det sig, at det faktisk IKKE er smartere at pakke dem, så man udnytter "hullerne".

Det så bare så fristende ud . . .

- Så glem # 6 og # 8

:´-(


Svar #12
15. april 2012 af rikke0505 (Slettet)

nå øv. Okay. Hmm, så prøver jeg noget af det andet (: 
Men tak alligevel!


Brugbart svar (1)

Svar #13
15. april 2012 af Singlefyren (Slettet)

Find geometrisk ud af hvor mange kasser der kan stå på pallen når højden max er 160 cm

Find også ud af hvor mange kasser pallen kan bære når den må bære 350 kg.

1 papkasse vejer 8,25 kg og pallen vejer 9,1 kg.

8,25 * x + 9,1 = 350 

x = 41,32   ~ 41 kasser.    (max 41 kasser er altså hvad pallen kan bære vægtmæssigt.)


Svar #14
15. april 2012 af rikke0505 (Slettet)

tak! mange tak (:


Skriv et svar til: Hvor stor skal kassen være for at rumme 8 cylindre?

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.