Matematik

Findes denne graf i naturen...

17. april 2012 af Singlefyren (Slettet) - Niveau: Universitet/Videregående

Mit spørgsmål er: findes der i naturen eksponentielle funktioner, b* aX , hvor a er negativ?

Prøv f.eks. at tegne grafen for  y = 0.4*(-1.1)X        lav et godt zoom- ret psykedelisk ikke...?!!

Ved godt at pr. definition er a>0.

Kender I nogle områder hvor det eksisterer, eller kunne man opfinde et eksempel...

Alternativt et tænkt system, virtuelt konstrueret system. Bare af nysgerrighed.


Brugbart svar (0)

Svar #1
17. april 2012 af Andersen11 (Slettet)

For negative værdier af a er ax kun defineret for heltallig x. At din computer så tegner en form for graf må blive din computers problem.


Brugbart svar (0)

Svar #2
17. april 2012 af peter lind

Det gør der ikke ax er ikke defineret for a negativ og x ikke et naturligt tal. tallegemet kan ganske vist udvides til komplekse tal og så er udtrykket også defineret for halvtallig tal; men altså stadig ikke for alle rationale og reelle tal.


Brugbart svar (0)

Svar #3
17. april 2012 af SuneChr

# 0 Selv om du rigtig nok skriver, at a > 0  i eksponentialfunktionen  y = b·aer der jo ikke noget i vejen for, at

a < 0   hvis x  er et rationalt tal  p/q , hvor p er lige og > 0 og q > 0 . Derved opnår vi, at kunne uddrage en rod af et

positivt tal, og det må vi som bekendt gerne. Vi har jo    a^(p/q) = q√(a^p).

 

 


Skriv et svar til: Findes denne graf i naturen...

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.