Matematik

Hjælp til lille matematikopgave :-)

17. april 2012 af Havkajakken (Slettet) - Niveau: C-niveau

Jeg skal løse opgaven:

Arealtallet for et kvadrat er 20 større end siden i kvadratet. Bestem siden.

Facit siger 5

Vi har om polynomier for tiden, så man skal nok bruge det ;-)

Håber nogen kan hjælpe mig! Tak!


Svar #1
17. april 2012 af Havkajakken (Slettet)

Skal bruge hjælp lidt hurtigt!! :-/


Brugbart svar (1)

Svar #2
17. april 2012 af SuneChr

Kaldes siden i kvadratet for x   har vi     x2  =  20 + x    ⇒   x2 - x - 20  = 0       ⇒    x  =  5

( x = - 4  er også løsning, men x skal være positiv).


Skriv et svar til: Hjælp til lille matematikopgave :-)

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.