Kemi

koncentrations beregning

18. april 2012 af Hiphopopotomus (Slettet) - Niveau: B-niveau

8 mL af en 0,1M iodatopløsning blandet med 36 mL vand. hvor høj er koncentrationen ?

 

Hvor høj er koncentrationen efter en reaktion med hydrogensulfit

stofferne regere således

IO3- + 3HSO3

Stofferne regerer altså i forholdet 1:3

 

Der er tilsat 5 mL 0,1M hydrogensulfit til blandingen, hvorefter en reaktion finder sted.


Brugbart svar (0)

Svar #1
18. april 2012 af mathon

8 mL af en 0,1 M iodatopløsning blandet med 36 mL vand. hvor høj er koncentrationen ?

            c2 = (8/36) · (0,1 M) = 0,022 M
 

   indeholdende

            n(IO3- ) =  (0,008 L) · (0,1 mol/L) = 0,0008 mol
 

   5 mL 0,1 M HSO3-
   indeholder

            n(HSO3- ) =  (0,005 L) · (0,1 mol/L) = 0,0005 mol

i blandingsvolumenet
                                         Vbl = (8 + 36 + 5 mL) = 49 mL = 0,049 L

 efter reaktionen

            nrest(IO3- ) = (0,0008 mol) - (1/3)·(0,0005 mol) = 0,000633 mol

restkoncentration af iodat

            [IO3- ]rest = nrest / Vbl = (0,000633 mol) / (0,049 L) = 0,0129 M
                                        


Svar #2
18. april 2012 af Hiphopopotomus (Slettet)

Hvorfor har du kaldt det for c2?


Skriv et svar til: koncentrations beregning

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.