Matematik

Funktion

18. april 2012 af Onleene95 (Slettet) - Niveau: 10. klasse

En funktion har forskriften f(x) = - 2x^2 + 2. Grafen for f er en parabel.
Beregn koordinatsættet til parablens toppunkt og løs ligningen f(x) = 0.

Ved ikke lige hvad jeg skal gøre??
 


Brugbart svar (0)

Svar #1
18. april 2012 af Andersen11 (Slettet)

Benyt toppunktsformlen

(xT , yT) = (-b/(2a) , -d/(4a)) ,

og løs 2.-gradsligningen

-2x2 + 2 = 0


Brugbart svar (0)

Svar #2
18. april 2012 af SuneChr

Vi har en formel for parablens toppunkt. Se den i bogen.

Andengradsligningen    ax2 + bx + c = 0  ⇔  x  = ( - b ± √ (b2 - 4ac)) / (2a)


Skriv et svar til: Funktion

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.