Fysik
Formel
22. august 2005 af
Helin (Slettet)
hej. Jeg forstår ikke helt formlen: N(T)=N*(1/2)^(T/(T1/2)).
Hvad er det man finder ud når man bruger denne formel?
Hvad er det man finder ud når man bruger denne formel?
Svar #1
22. august 2005 af stuvx (Slettet)
Er ret sikker på det er en funktion, der har noget og gøre med radioaktiv substans, og hvad der resterer af den originale substans, efter en periode af tid.
Svar #2
22. august 2005 af Epsilon (Slettet)
Formlen
N(t) = N(0)*(1/2)^(t/T½) (*)
angiver antal tilbageværende kerner af et radioaktivt nuklid til tiden t >= 0, når N(0) er antal kerner til tiden t = 0, og T½ er pågældende nuklids halveringstid.
Kender man til den naturlige eksponentialfunktion 'exp', kan man let udlede, at
N(t) = N(0)*exp(-k*t)
Her betegner k = ln(2)/T½ henfaldskonstanten for det radioaktive nuklid.
I øvrigt er det ikke forbudt at slå op i et kompendium og/eller en lærebog i fysik.
//Singularity
N(t) = N(0)*(1/2)^(t/T½) (*)
angiver antal tilbageværende kerner af et radioaktivt nuklid til tiden t >= 0, når N(0) er antal kerner til tiden t = 0, og T½ er pågældende nuklids halveringstid.
Kender man til den naturlige eksponentialfunktion 'exp', kan man let udlede, at
N(t) = N(0)*exp(-k*t)
Her betegner k = ln(2)/T½ henfaldskonstanten for det radioaktive nuklid.
I øvrigt er det ikke forbudt at slå op i et kompendium og/eller en lærebog i fysik.
//Singularity
Skriv et svar til: Formel
Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk?
Klik her for at oprette en bruger.
