Matematik

er det rigtigt???

19. april 2012 af mia890 (Slettet) - Niveau: C-niveau

hej allesammen:)

er resultatet rigtigt:

(a-9)*(a+9) = 81a

2*(3a - 2b) + b = 6a - 3b???

tak på forhånd


Brugbart svar (1)

Svar #1
19. april 2012 af Esbenps

Den første er ikke rigtig. Du kan enten bruge en af kvadratsætningerne eller simpelt hen gange paranteserne ud...


Svar #2
19. april 2012 af mia890 (Slettet)

hvordan ganger man paranteserne ud? og er den anden rigtig:)


Brugbart svar (1)

Svar #3
19. april 2012 af Esbenps

Ja, den anden er rigtig.

 

Du ganger paranteser ud ved at gange hvert tal i den første parantes med den anden parantes. Derefter omvendt. Sådan her:

 

(a-9)*(a+9) = a*(a+9) -9*(a+9)

 

Så har jeg ganget tallene i den første parantes med den anden parantes. Nu ganger jeg tallene ind i paranteserne igen:

 

a*(a+9) -9*(a+9) = a*a + a*9 - 9*a - 9*a

 

Prøv at se, om du kan forstå, hvad jeg har gjort skridt for skridt. Til sidst mangler du bare at reducere udtrykket, så det bliver pænt...

 

 


Brugbart svar (1)

Svar #4
19. april 2012 af Esbenps

Til orientering er der en helt generel regneregel, som hedder:

 

a^2 - b^2 = (a+b)*(a-b)

 

Den kunne man også blot have benyttet her, hvilket kan være en del nemmere...


Svar #5
19. april 2012 af mia890 (Slettet)

kan du måske skrive resultatet tror måske at jeg bedre kan forstå det??


Brugbart svar (1)

Svar #6
19. april 2012 af Esbenps

a*a + a*9 - 9*a - 9*9... Prøv selv at forkorte det ned.

 

Jeg skriver af princip ikke resultatet direkte, idet det ikke hjælper på forståelsen...


Svar #7
19. april 2012 af mia890 (Slettet)

1a - 81 ??


Svar #8
19. april 2012 af mia890 (Slettet)

2a - 81


Brugbart svar (1)

Svar #9
19. april 2012 af Esbenps

Dine 2a skal være a*a dvs. a2

 

 


Svar #10
19. april 2012 af mia890 (Slettet)

a^2 - 81?


Brugbart svar (1)

Svar #11
19. april 2012 af Esbenps

Jep.


Svar #12
19. april 2012 af mia890 (Slettet)

takker det var en stor hjælp forstår det hele meget bedre nu:)


Skriv et svar til: er det rigtigt???

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.