Matematik

Jeg har nogle svære ligninger

19. april 2012 af FCBa (Slettet) - Niveau: C-niveau

Hej. Jeg har nogle ligninger som jeg ikke helt kan få løst og som jeg heller ikke kan forstå håber der er nogle der kan hjælpe mig.
Jeg har vedhæftet min aflevering.

Det er Opgave 3 - begge ligninger.

Vedhæftet fil: 1b ma afl-1. 6.pdf

Brugbart svar (0)

Svar #1
19. april 2012 af YesMe (Slettet)

a)

[(x - 2)(x2 - 1)]/3 = (x - 2)(x2 - 1)                  = 0            ... løs videre .. NUL REGLEN

b)

x5/4·x3/2 = x5/4 + 3/2 = x11/4                           = 522/4      ... løs videre .. POTENSREGNEREGLER


Brugbart svar (1)

Svar #2
19. april 2012 af Andersen11 (Slettet)

#1

a) Det er da noget vrøvl at skrive, at    [(x - 2)(x2 - 1)]/3 = (x - 2)(x2 - 1) . Man kan skrive, at

[(x - 2)(x2 - 1)]/3 = 0 ⇒ (x - 2)(x2 - 1) = 0 ,

som så løses ved at bruge nulreglen.

 


Brugbart svar (0)

Svar #3
20. april 2012 af YesMe (Slettet)

#2

Ja, jeg er enig med dig. Tak for rettelsen :D


Skriv et svar til: Jeg har nogle svære ligninger

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.