Kemi

Er du en geni? Så kig here:-)

19. april 2012 af tyty (Slettet) - Niveau: C-niveau

Hej jeg har en opgave jeg er i tvivl om.

A) Opskriv reaktionsskeamet for reaktionen mellem eddikesyre og vand.

Men er i tvivl hvordan?

Eddikesyre: [CH3COOH-]

Vand: [H3O+]

B) Ved målinger på husholdningseddike med c(CH3COOH) = 0,800 M fandt man følgende aktuelle koncentrationer:

[H3O+] = 0,00373 M og [CH3COOH-]= 0,00373. Forklar hvorfor de to koncentrationer er lgie store.

 


Brugbart svar (0)

Svar #1
19. april 2012 af mathon

 

                                               CH3COOH   +   H2O   <--->   CH3COO-   +   H3O+
molære koncentrationer:                      c(1-α)                                    α·c               α·c

    

     hver gang CH3COOH fraspalter en proton,
     dannes en
                            CH3COO--ion og en H3O+-ion,

    hvorfor koncentrationen af disse to ioner er ens


Svar #2
19. april 2012 af tyty (Slettet)

hvad betydes det der du har skrevet :i

molære koncentrationer:                      c(1-α)                                    α·c               α·c??

og hvad er svaret til b?:)

tusind tak på forhånd


Brugbart svar (0)

Svar #3
20. april 2012 af mathon

     

        α er ioniseringsgraden = dissociationsgraden                   0<α<1


Skriv et svar til: Er du en geni? Så kig here:-)

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.